GINOP 2016 évGINOP-2.1.1-15-2015-00560

Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása

Komplex állattenyésztési technológia az élelmiszer alapanyagok minőségi előállításához és fejlesztéséhez

A Solum Mezőgazdasági, Ipari és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság az Adexgo Ipari és Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társasággal közösen (mint Konzorcium) támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság által meghirdetett „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című pályázaton.

A Solum Zrt. részére megítélt támogatás összesen: 183 061 244 Forint. A támogatás mértéke: 50 %.

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.1-15-2015-00560

A „Komplex állattenyésztési technológia az élelmiszer alapanyagok minőségi előállításához és fejlesztéséhez” című pályázat fő célja egy összetett, nemzetközileg is innovatív, piac- és exportképes takarmányozási program kialakítása, melynek elemei:

  1. Folyékony és szilárd formájú kiegészítő takarmányok (gyógyhatású drencs anyagok), amelyek javítják a tejelő tehenek teljesítményét az ellést követő időszakban, ill. a teljes laktáció alatt.
  2. Drencselő készülékek, amelyek a kiegészítő takarmányok biztonságos emésztőrendszerbe juttatását segítik és képesek a bendőműködés főbb jellemzőiről (pl. bendőfolyadék kémhatása) adatokat szolgáltatni.
  3. A kiegészítő drencs termékcsalád és a drencs készülékek hatékonyságát értékelő monitoring program.

A 2016.09.01.-2018.08.31. között megvalósuló projektben a Solum Zrt. legfontosabb feladatai a kifejlesztésre kerülő drencs készülékek és a kiegészítő takarmány-termékcsalád hatékonyságának vizsgálata modell emésztésélettani vizsgálatokkal, valamint üzemi, etetési kísérletekkel a cég komáromi tehenészeti telepén, továbbá a meglévő és újonnan gyűjtött termelési és egyéb (szaporodásbiológia, állategészségügy) adatok felhasználásával egy komplex állattenyésztési technológia és monitoring program kidolgozása az Adexgo Kft. közreműködésével. 

Kapcsolódó: GINOP 2016 év projekt zárása